Tvättdag i Malmö

Erika: Även med allt som händer med Brexit, så finns där fortfarande en vardag. Och idag var det tvättdag, så det var dags för mig att introducera Eric för våra tvättstugor. Jag bor i ett äldre, men nyrenoverat, hyreshus och har den klassiska tvättstugan nere i källaren, tre stycken för att vara mer exakt.

Vi bokade in vår tvättid igår och jag började förklara för honom om hur bra det egentligen är med tvättstuga. Visst att det är smidigt med att ha allt i hemmet och att man tvättar lite när man kan och känner för, men det slutar alltid med att man inte orkar tömma tvättmaskinen direkt när den är klar. Eller att torktumlaren står otömd i dagar. Eller att man tömmer tvättstället successivt, genom att ta ett par strumpor här och en t-shirt där, tills det är helt tömt.

Jag försökte förklara fördelarna med att ha en inbokad tvättid i en tvättstuga med torkrum. Man har sina fyra timmar (cirka). Under dessa timmar är man ändå lite låst till hemmet, så då kan man likaväl köra en storstädning. Man får lagom pauser när man måste ner och tömma tvättmaskinen och hänga upp det i torkrummet. Torkrum, förresten!! What a thing! Tvätten är torr på en timme, ungefär. I vilket fall… Man går upp i lägenheten och städar lite till, ner till tvätten och efter fyra timmar kommer man upp i lägenheten med torr, vikt tvätt som man direkt kan lägga/hänga in i garderoben.

Förklaringen tyckte jag ändå lät bra… Eric tröttnade efter första rundan i tvättstugan dock… Och vi städade inte… Men men…

Jag har inte riktigt hunnit berätta om hur viktigt det är med att hålla tiderna i en tvättstuga och hur aggressiva grannar kan bli när det kommer till bokade tvättider och tvättstugans regler. En sak i sänder. To be continued……

ar1102b_tvattstugan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s